Kledingtips voor sollicitatiegesprekken (vrouw)

Wij zijn Greenberg Nielsen

Kledingadvies voor de vrouw

Bij een eerste gesprek wil je natuurlijk een goede indruk achterlaten. Maar wat is passende kleding voor een sollicitatiegesprek? Ieder bedrijf is anders, waardoor het lastig om een juiste kledingkeuze te maken. Zorg er daarom voor dat je ruim van tevoren weet of je laat informeren wat de verwachtingen zijn over wat je aantrekt. Je kunt altijd bij je consultant of het bedrijf war je het gesprek zal hebben navragen wat de verwachtingen zijn rondom je kledingkeuze. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om deze vraag te stellen, lees dan verder.

Kleding

Voor vrouwen is er meer keuze in kleding dan voor mannen. Nette kleding wordt altijd verwacht, maar een mantelpak is niet per definitie nodig. Een nette broek met een getailleerde witte blouse is vaak al voldoende. Heb je dit niet, dan adviseren we je voor een andere kleur nette blouse te kiezen. Maak het geheel af met mooie pumps, mits je er goed op kunt lopen. Je kunt platte schoenen meenemen en je pumps aantrekken voordat je het kantoor binnen gaat. Kun je niet op deze schoenen lopen, dan zijn nette platte schoenen ook voldoende. In plaats van een broek kun je er ook voor kiezen om een rok of jurk aan te trekken. Zorg er dan wel voor dat je niet voor een te kort exemplaar kiest. Het liefst net boven de knieën. Hou het netjes en niet te uitdagend.

Benieuwd naar de dresscode voor mannen bij een sollicitatiegesprek? Bekijk deze hier.

Uiterlijke verzorging

Zorg ervoor dat je een verzorgd uiterlijk hebt. Hiermee bedoelen we dat een neutrale make-up, je haar netjes los of bijvoorbeeld opgestoken. Zorg daarnaast voor een frisse adem en verzorgde nagels. Opvallende nagels kunnen afleiden van het gesprek. Daarom adviseren we je een lichte kleur of glans te kiezen. Draag niet te veel sieraden, want ook deze kunnen afleiden van het gesprek. Als je een rok draagt, zorg dan dat je een extra panty bij je hebt. Heb je een tatoeage, bedek deze dan op je eerste gesprek.

Do’s
• Witte blouse met een pantalon
• Onderzoek welke kleding er over het algemeen wordt gedragen bij het bedrijf waar je een sollicitatiegesprek hebt
• Nette pumps
• Verzorgd uiterlijk

Dont’s
• Te korte rok
• Te veel/weinig deodorant of parfum
• Uitdagende kleding
• Naaldhakken

Overige blogs:

Kledingtips voor sollicitatiegesprekken (man)

Kledingtips voor sollicitatiegesprekken (vrouw)

Het advies voor het opbouwen van een cv

Wat is interim en wat zijn de voor- en nadelen?

Sollicitatietips

Hoe eindig je het best een sollicitatiegesprek?

Alles over de geheime LinkedIn Score

Zes dingen die vaak worden vergeten op een cv