Kledingtips voor sollicitatiegesprekken (man)

Wij zijn Greenberg Nielsen

Kledingadvies voor de man

Kledingtips voor sollicitatiegesprekken. Voor vele mannen is het vaak een vraagstuk. Bij een eerste gesprek wil je natuurlijk een goede indruk achterlaten. Maar wat is passende kleding voor een sollicitatiegesprek? Ieder bedrijf is anders, waardoor het lastig om een juiste kledingkeuze te maken. Zorg er daarom voor dat je ruim van tevoren weet of je laat informeren wat de verwachtingen zijn over wat je aantrekt. Je kunt altijd bij je consultant of het bedrijf waar je het gesprek zal hebben navragen wat de verwachtingen zijn rondom je kledingkeuze. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om deze vraag te stellen, lees dan verder.

Kleding

Als je als man besluit om in pak te solliciteren, ben je zelden overdressed. Een witte blouse met een donkerblauwe of grijze pantalon werkt altijd. Kies hierbij niet voor sneakers, maar nette schoenen met een bijpassende riem. Uiteraard zorg je dat je blouse netjes is gestreken. Sommige bedrijven vinden het prettig als je hierbij een stropdas draagt. Bij twijfel adviseren we om wel een stropdas te dragen. Deze kan altijd weer af worden gedaan als dat bij aankomst een betere optie lijkt.

Hier vind je alle kledingtips voor vrouwen bij een sollicitatiegesprek!

Uiterlijke verzorging

Het is belangrijk dat je als man geschoren op je sollicitatiegesprek verschijnt. Als je een baard hebt, zorg dan dat deze netjes is getrimd. Daarnaast is een verzorgd uiterlijk erg belangrijk. Zorg voor een frisse adem, verzorgde nagels (geen vuil eronder en netjes geknipt), vermijdt opvallende sieraden en zorg dat je fris ruikt. Heb je een tatoeage, bedek deze dan op je eerste gesprek.

Do’s
• Donkerblauwe/grijze pantalon met een witte blouse
• Onderzoek welke kleding er over het algemeen wordt gedragen bij het bedrijf waar je een sollicitatiegesprek hebt
• Verzorgd uiterlijk
• Nette schoenen

Don’ts
• Opvallende blouse met stripfiguren of motieven
• Te veel/weinig deodorant of parfum
• Petten of hoeden
• Sneakers

Mocht jij nog steeds twijfels hebben over jouw kledingkeuze tijdens een sollicitatiegesprek? Dan hebben wij als laatste tip: Gebruik Google en Social Media. Jij bent niet de eerste die twijfelt over de kleidingkeuze bij een sollicitatiegesprek. Vaak is het met wat research goed te achterhalen hoe de dresscode voor mannen eruit ziet bij een bedrijf.

Overige blogs:

Kledingtips voor sollicitatiegesprekken (man)

Kledingtips voor sollicitatiegesprekken (vrouw)

Het advies voor het opbouwen van een cv

Wat is interim en wat zijn de voor- en nadelen?

Sollicitatietips

Hoe eindig je het best een sollicitatiegesprek?

Alles over de geheime LinkedIn Score

Zes dingen die vaak worden vergeten op een cv