Wat is interim en wat zijn de voor- en nadelen?

Wij zijn Greenberg Nielsen

Het komt steeds vaker voor. Interimmen is hot. Niet alleen in de finance sector, maar ook in diverse andere sectoren zoals de bouw en de horeca wordt er steeds vaker beroep gedaan op tijdelijke krachten. Maar wat is interimmen eigenlijk en wat zijn de overwegingen om het wel of niet te doen?

Wat is interimmen?

Als interimmer, werk je op tijdelijke basis voor verschillende opdrachtgevers. Zo kan het voorkomen dat jij in één jaar voor meer dan zes verschillende opdrachtgevers werkt. Als interimmer word je vaak ingezet om een specifiek project of probleem binnen een organisatie op te pakken of te leiden. De projecten die een interimmer uitvoert, vereisen vaak de nodige werkervaring of een bepaald specialisme.

De voordelen als een interimmer

  • Vrijheid: Als interimmer heb je veel vrijheid. Immers bepaal je zelf wanneer je werkt en voor welke opdrachtgever je werkt. Als je als  interimmer zes weken op vakantie wil, is dat geen probleem. Door de zelfstandigheid van interimmen is het ook ideaal te combineren met cursussen, hobby’s of andere interesses.
  • Afwisseling: Waar het vroeger gebruikelijk was om een lange periode voor één dezelfde opdrachtgever te werken, komt dit tegenwoordig steeds minder voor. Als interimmer heb je een nog grotere afwisseling qua opdrachtgevers, collega’s, locaties en sector. Hierdoor is geen opdracht hetzelfde!
  • Vergoeding: Als interimmer ben je eigenlijk een zelfstandige zonder personeel ofwel een zzp’er. Als zzp’er krijg je gemiddeld een hogere vergoeding dan wanneer je vast in dienst bent bij een bedrijf.
  • Een frisse blik: Een interimmer komt fris binnen bij een bedrijf. Hierdoor kijkt een intermimmer vaak kritisch naar een organisatie,  zonder bevooroordeeld te zijn. Doordat de intermimmer geen verleden bij het bedrijf heeft, is het voor een interimmer makkelijker om (cruciale) beslissingen te maken.

De nadelen als een interimmer

  • Afhankelijk van de vraag: Sinds de economische crisis, zijn bedrijven voorzichtiger met het aannemen van interimmers. De inhuur van interimmers is erg conjunctuurgevoelig; dit houdt in dat het erg afhankelijk is van de algemene economische ontwikkelingen. Gaat het goed, dan is de vraag naar interimmers hoog. Gaat het slechter met de economie, dan daalt de vraag naar interimmers. Bovendien zijn er de laatste jaren steeds meer interimmers bijgekomen, waardoor het aanbod de vraag soms overstijgt.
  • Kennis van de organisatie/ afdeling: Waar werknemers en managers  de organisatie vaak door en door kennen, weet een interimmer over het algemeen weinig  van de organisatie/ afdeling. Hierdoor is een interimmer vaak minder op hoogte van specifieke regels of gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in de organisatie/ afdeling.
  • Korte termijn: Als interimmer wil jij er natuurlijk voor zorgen dat je het project zo goed mogelijk voltooit. In sommige gevallen botsen de belangen van de interimmer met die van de organisatie. Om een project af te ronden komt het wel eens voor dat het voor de interimmer beter is om bepaalde beslissingen te nemen. Echter zijn deze beslissingen soms enkel goed op de korte termijn, terwijl het op de lange termijn minder goede beslissingen zijn. Hierdoor kan er sprake zijn van een belangenconflict tussen interimmer en de organisatie.
  • Eigen verantwoordelijkheid: Doordat je als interimmer een zelfstandige bent, ben jezelf verantwoordelijk voor de administratie, pensioenopbouw en de urenadministratie. Het is bovendien erg belangrijk dat je als interimmer voldoende spaart, voor het geval er een periode aanbreekt waar er weinig tot geen opdrachten zijn.

Meer informatie

Al met al zijn er diverse voor- en nadelen om te werken als een interimmer. Voordat jij de keuze maakt om als interimmer aan de slag te gaan, is het erg raadzaam om alles tegen elkaar af te wegen. Bovendien is het verstandig om te spreken met (ex) interimmers om hun mening te horen. Wil jij weten wat Greenberg Nielsen voor jou als interimmer kan betekenen? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met ons via info@greenbergnielsen.nl of door ons telefonisch te bereiken via: 020-3337888.

Overige blogs:

Kledingtips voor sollicitatiegesprekken (man)

Kledingtips voor sollicitatiegesprekken (vrouw)

Het advies voor het opbouwen van een cv

Hoe eindig je het best een sollicitatiegesprek?

→ Sollicitatietips