ANWB

ANWB – Controller Data Analytics

Salary: € 60.000 - € 80.000,-

Voor Financials is de ANWB echt uitdagend. Als Financial controller werk je in een van de meest diverse bedrijven van Nederland met een breed scala aan bedrijfsactiviteiten, zoals de welbekende Wegenwacht. Maar de ANWB is meer. Naast de Wegenwacht zijn zij ook actief op het gebied van verzekeren, hebben een multichannel retailbedrijf en verkopen zij reizen via onze reisorganisaties. Dat is uniek en biedt jou als financial dus veel afwisseling en uitdaging.

De afdeling Financial Control zorgt voor betrouwbare en waarde toevoegende financiële rapportages en is de specialist op het “in control” zijn van de financiële processen. In toenemende mate zal hierbij gebruik gemaakt worden van data-analyse en IT controls. Om een verdere stap te maken binnen deze aandachtsgebieden, zijn wij als Financial Control team op zoek naar een Controller Data Analytics die samen met ons zorgt voor het vergroten van goede en betrouwbare financiële rapportages door meer data in te zetten als tool.

 

Verantwoordelijkheden

Primair ben jij (mede)verantwoordelijk voor een goede opzet van het In Control Framework (ICF) van de financiële processen van de business line Hulpverlening. Daarnaast draag je bij aan het verzorgen van de financiële analyses en vind je het heerlijk om je tanden in complexe vraagstukken te zetten. Een uitdaging hiervan is de analyse op de data die door onze systemen loopt, hoe stel je de betrouwbaarheid van de financiële data in het systeem vast en hoe wordt dat ontsloten? Is het proces op orde? Jij kijkt vanuit de gedachte first time right. Je werkt samen met 7 andere financial controllers, elk met hun eigen portefeuille, waarbij jullie leren van elkaars ‘best practices’. Je gaat onder andere aan de slag met:

  • Inzetten van je internal control kennis gecombineerd met data-analyse voor het be-oordelen van systemen en het toetsen van de interne beheersing
  • Maken van financiële analyses van de maandcijfers en het vaststellen van de be-trouwbaarheid van deze cijfers
  • Monitoren dat de business line handelt in lijn met ANWB beleid met betrekking tot bijvoorbeeld ICF, verslaggeving en belastingen.

 

Opleiding en persoonlijke skills

  • WO werk- en denkniveau, aangevuld met RA
  • 4-7 jaar werkervaring bij een van de grote accountantskantoren
  • Stevige AO/IB kennis,
  • Sterke ervaring met data analyse bij voorkeur in Oracle
  • Overtuigingskracht en goede communicatievaardigheden
  • Inbreng en ideeën, hier is ruimte voor, aangezien deze rol nog in ontwikkeling is.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jordi Smit op 06-28327723 of Jordi.smit@greenbergnielsen.nl