Catalyst Advisors

Catalyst Advisors – Senior Associate

Salary: Competitief Pakket

Salaris: Competitief Pakket

Als Corporate Finance Senior Associate werk je in een zeer ambitieuze en ondernemende omgeving. Het betreft een partnership waarin zeer ervaren finance professionals, met een achtergrond bij verschillende investment banks, hun krachten en ervaring hebben gebundeld. In de rol van Senior Associate zal je direct samenwerken met zowel de partners als de andere associates. De lijnen zijn kort en wanneer jij aan de knoppen draait is jouw impact dus groot.

Binnen Catalyst Advisors zul je in teamverband de advisering van kop tot staart gaan zien, denk aan management buy outs, M&A, debt restructuring, desinvesteringen, openbare biedingen, verschillende vormen van financiering, aandelenherschikkingen en valuations. Daarnaast fungeer je als sparring partner van Private Equity, cliënten maar ook advocaten, accountants en strategisch adviseurs. Het zelfstandig werven van nieuwe business wordt gestimuleerd en analyseren van market- en business intelligence is ook onderdeel van je functie.

De ideale kandidaat heeft een afgeronde WO opleiding, het liefst aangevuld met CFA en minimaal 3 jaar werkervaring binnen investment banking, corporate finance, transaction services of private equity. Om binnen Catalyst Advisors het verschil te maken moet je beschikken over een gezonde dosis ondernemerschap, positiviteit en de ambitie om Catalyst Advisors naar een nog hoger niveau te tillen.

 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Hoge mate van zelfstandigheid bij het adviseren van klanten over uiteenlopende financieel strategische vraagstukken;
 • Verantwoordelijk voor management buy outs, M&A, desinvesteringen, openbare biedingen, verschillende vormen van financiering, aandelenherschikkingen en valuations;
 • Sparring partner van interne en externe stakeholders, zoals cliënten, advocaten, accountants en strategisch adviseurs;
 • Uitvoeren van market- en business intelligence analyses;
 • Voorbereiden en opstellen van presentaties, rapporten en andere adviesdocumenten;
 • Doorlopend initiëren van verbeteringen.

Opleiding en persoonlijke vaardigheden 

 • Een afgeronde WO opleiding, het liefst aangevuld met CFA;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in investment banking, transaction services, corporate finance of private equity;
 • Ondernemend, zelfstandig en resultaatgericht;
 • Enthousiast, nauwkeurig en communicatief;
 • Teamplayer, commercieel en analytisch;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Catalyst Advisors Het betreft een M&A Boutique opgericht door zeer ervaren professionals uit de financiële sector, gespecialiseerd in advisering, begeleiding en bemiddeling bij financieel strategische vraagstukken en transacties. Het klantenportfolio bestaat voornamelijk uit beursgenoteerde ondernemingen, private ondernemingen, financiële instellingen en Private Equity investeerders. Ruim 15 jaar geleden opgericht, met een inmiddels indrukwekkende track record van succesvolle transacties.

Het Catalyst team bestaat uit Herman van Everdingen en Hans Lycklama als Partners. De Partners worden aangevuld en bijgestaan door Marnix Boorsma, Michiel Herkemij, Maarten Hopman en Joop Krant als Associate Partners.

Sinds de oprichting in 2003 heeft Catalyst een mooi track record van succesvolle transacties opgebouwd, waaronder als adviseur van Klett Groep bij de overname van Thieme Meulenhoff en als adviseur van Koninklijke BDU bij de aankoop van de huis-aan-huisbladen van TMG. Feyenoord heeft hen ingehuurd als adviseur bij de financiering van het nieuwe stadion.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rick Westland, telefoonnummer 06 – 24 87 54 57 of via rick.westland@greenbergnielsen.nl