Eneco

Eneco – Business Controller Klant Contact Center

Salary: --

Bij Eneco is geen dag hetzelfde. Dynamiek en veranderingen zijn aan de orde van de dag. Jij vindt het leuk daarin mee te gaan. Vooruit kom je niet door stil te staan en achterover te leunen, maar door aan te pakken, verfrissende oplossingen aan te dragen en te doen. Je werkt bij een duurzaam bedrijf, in een mooi modern gebouw, waar wordt gewerkt volgens “het nieuwe werken”, op een locatie die zowel met OV als auto goed bereikbaar is.

Operations Consumenten is onderverdeeld in de afdelingen Klant Contact Center, Backoffice, Credit Management en Customer Digital en verantwoordelijk voor alle operationele klantprocessen binnen Consumenten en Zakelijk. Circa 750 mensen dragen dagelijks zorg voor een optimale service aan bijna 2 miljoen consumenten en MKB klanten voor de labels Eneco, Oxxio, Toon en Service en Onderhoud van CV ketels. Customer Services is verantwoordelijk voor eerstelijns vragen, klachten, de marktprocessen zoals switchen, verhuizen en opzeggen, het bepalen van het energieverbruik voor de verschillende kanalen (factuur, online, inzichtdiensten), facturatie van Elektriciteit, Gas en Warmte en andere producten en diensten, het versturen van mails, brieven en nota’s aan de klant, betalingsverwerking en incasso. Customer Services participeert in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten zoals Toon en is verantwoordelijk voor de opvolging hiervan richting de klant.

De afdeling Business Control Operations is verantwoordelijk voor de financiële sturing van de Front- en Backoffice van de klantprocessen binnen het klant domein: zij ontwikkelen en realiseren financiële plannen, budgetten en ramingen. Hierbij denken ze klantgericht en aan het creëren van klantwaarde. De afdeling vormt een drukke, soms hectische werkomgeving die vraagt om veel eigen initiatief en inzicht. Er wordt snel geschakeld met elkaar en de business, in een informele, collegiale sfeer.

De drive van Eneco is de klant en daarom verbeteren ze continu de dienstverlening. Zodat deze niet alleen beter, maar ook goedkoper wordt. Door de transformatie naar een Agile organisatie zullen business en IT nauw samenwerken, waardoor het realiseren van verbeteringen en innovaties flexibeler, sneller, goedkoper en leuker zal worden.

 

Verantwoordelijkheden

In deze functie ben je primair gekoppeld aan de afdeling Klant Contact Center. Daarnaast word je betrokken bij het financieel en operationele optimaliseren van de processen in de klantketen. De belangrijkste aandachtsgebieden zijn: het verlagen van de cost to serve, het sturen op costdrivers en de performance verbeteringen van de afdeling en de outsource partners. Hierbij wordt gebruik gemaakt van benchmarking, kostenopbouw van de verschillende labels Eneco, Oxxio en Woonenergie en de nieuwe productendiensten zoals de Toon en de warmte winner.

Als Business Controller ben je verantwoordelijk voor de financiële sturing van de afdeling Klant Contact Center die alle contactafhandelingen voor de consumenten en zakelijke markt afhandelt. Je bent onderdeel van het business control team Operations binnen het klant domein, waarbij de drie business controllers voor Klant Contact Center, Customer Digital en Backoffice en Credit management nauw samenwerken. Hierbij staat het uitwisselen van best practices, het toepassen van ESSA op de processen (Eliminate, Simplify, Standardise, Automate) en het denken in operationele en commerciële ketens voorop.

Je rapporteert aan de Manager Business Control Operations en zal daarnaast voor de marketing en sales campagnes en de klantwaarde beoordeling ook direct schakelen met collega’s van business control van customer digital en marketing & sales binnen business control van het klant domein

Je zorgt voor tijdige maand-, kwartaal- en jaarafsluiting en rapportages. Ook ontwikkel je nieuwe financiële stuurinstrumenten. De accountingprocessen liggen met name bij de centrale Eneco reporting unit, zodat jij je kunt richten op je rol: business partner van de desbetreffende afdelingen.

  • Inzichtelijk maken van kosten per activiteit (drivers) en per label Eneco, Oxxio, Toon en Services & Onderhoud
  • Mede opzetten en vormgeven van de organisatie en ondersteunen in het In Control proces en het definiëren en implementeren van processen en controls
  • Analyseren en adviseren op basis van financiële- en operationele informatie
  • Relaties leggen tussen financiële- en operationele informatie
  • Analyseren van financiële rapportages en het opstellen van management rapportages.

 

Opleiding en persoonlijke skills

Je hebt snelle leercurves doorgemaakt en je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken door grondige analyse. Je hebt lef, een hoog energie niveau, een positieve instelling en executiekracht. Zodat je de beoogde doelstellingen realiseert in een steeds sneller veranderende organisatie.

  • WO/HBO -diploma in een bedrijfseconomische richting
  • Sterke uitdrukkingsvaardigheden, je bent sparringpartner op MT-niveau
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
  • Drive en zelfstandigheid, je bent in staat om verbeteringen te signaleren en door te voeren

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carolien van Buuren op 0628464194 of Carolien.vanbuuren@greenbergnielsen.nl.