Eneco

Eneco – Financial Controller

Salary: € 45.000 - € 65.000,-

Bij onze klant is geen dag hetzelfde. Dynamiek en veranderingen zijn aan de orde van de dag. Jij vindt het leuk daarin mee te gaan. Vooruit kom je niet door stil te staan en achterover te leunen, maar door aan te pakken, verfrissende oplossingen aan te dragen en te doen. Je werkt bij een duurzaam bedrijf, in een mooi modern gebouw, waar wordt gewerkt volgens “het nieuwe werken”, op een locatie die zowel met OV als auto goed bereikbaar is.

De Finance afdeling Financial Services (EFS) verzorgt de financial transactions, – accounting, -reporting en -control van met name de Nederlandse onderdelen van de business units van het energiebedrijf. Daarnaast werkt EFS intensief samen met de buitenlandse administraties binnen de groep. De afdeling EFS is onderverdeeld in vier subafdelingen, namelijk Financial Transactions, Financial Accounting, Financial Control en Group Accounting. Binnen de afdeling Financial Control werken de Financial Controllers in teams voor verschillende business units. Daarbij vervult Financial Control een brugfunctie tussen de Business Controllers van de verschillende business units en de andere subafdelingen van EFS. Daarnaast werken zij samen met Corporate afdelingen zoals HR, Treasury en Legal. Jij gaat werken voor de business unit Generation & Storage.

 

Verantwoordelijkheden

Je werkt complexe accounting vraagstukken (IFRS/Dutch GAAP) uit en werkt samen met je team aan verbeteringen om het kwaliteitsniveau hoog te houden en de veranderingen aan te kunnen. Je weet wat kan, mag en moet gebeuren om de financiële rapportages en processen beter te laten functioneren.

  • Je bent de gesprekspartner van Business Control, interne administratieafdelingen en externe (buitenlandse) partijen zoals accountants en lokale administraties, waarbij je altijd de juiste toon treft.
  • Zelfstandig stel je tijdige maand-, kwartaal- en jaarsluitingen op plus de rapportages die daarbij horen en voer je verschillende analyses uit, gericht op balans en cashflow.
  • Je stelt statutaire jaarrekeningen op van diverse juridische entiteiten.
  • Door middel van het optimaliseren van systemen, processen en rapportages help jij zowel de afdelingen van EFS als de Business Controllers van een business unit om efficiënter en effectiever te werken.

  

Opleiding en persoonlijke skills 

  • Een afgeronde HBO-opleiding op controlling of accountancy gebied.
  • Minstens vier à zes 6 jaar werkervaring op het gebied van accounting en controlling in een corporate omgeving of bij één van de ‘Big four’ accountantskantoren.
  • Kennis van verslaggeving (IFRS/Dutch GAAP).
  • Specifieke kennis van financiële instrumenten is een pre.
  • Een passie om rapportages te ontwikkelen, proactief mee te denken over de inrichting van het grootboek en SAP; gevorderde kennis van automatisering (zowel SAP als Excel) is dan ook een pre voor deze functie.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marcel Eldering op 06-22555850 of marcel.eldering@greenbergnielsen.nl.