Eneco

Eneco – Senior Project Controller

Salary: --

De afdeling Heat & Industrials levert een belangrijke bijdrage aan de resultaten van de Eneco Groep. Met de realisatie van het project Leiding over Noord wordt Rotterdam sinds 4 jaar van duurzame warmte voorzien van de Afvalverwerking R’dam (AVR).

Daarnaast wordt in Utrecht binnenkort de eerste biomassa centrale gerealiseerd en gestart met de bouw van een tweede centrale. In dit stadium zijn er vergevorderde plannen om samen met de RWZI (riool waterzuivering) een warmtepomp te realiseren. In Den Haag zijn er vergevorderde plannen om de productie te verduurzamen, onder andere middels het project Leiding door het Midden. H&I staat aan de vooravond van een enorme groei, als invulling van de maatschappelijke duurzaamheidsambities; stadswarmte vormt in stedelijk gebied namelijk een aantrekkelijk alternatief voor gas (‘Nederland schakelt om’).

De afdeling Heat & Industrials Control is verantwoordelijk voor de financiële sturing van de asset BU’s. Hier worden financiele plannen, budgetten en ramingen ontwikkeld en gerealiseerd. Heat & Industrials omvat de volgende assets: stadswarmte netten in Den Haag/ Rotterdam/ Utrecht, een tiental WKC’s, ca. 60 Decentrale Opwek units, warmtecentrale Utrecht, Biocentrale BGR Delfzijl, Gasspeicher (gasopslag), Enocogen en InspireMe (batterij).

De afdeling is een drukke en soms hectische omgeving waarbij wordt gevraagd om veel eigen initiatief en inzicht. Hierbij word er snel geschakeld met elkaar en de business. De sfeer is informeel en collegiaal.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de financiële ondersteuning van het project Leiding door het Midden. Door middel van deze leiding, die Rotterdam met Den Haag zal verbinden, kan Den Haag van duurzame AVR warmte voorzien worden. Het is een uitdagend en complex project door onder meer de omvang, de locatie (dwars door het dichtbevolkte Zuid-Holland), hoeveelheid stakeholders (intern en extern) en urgentie. De Projectcontroller is verantwoordelijk voor bewaken van en – bij (dreigende) afwijkingen – tijdig signaleren over het budget en de planning, het samenstellen van project beslisdocumenten, rapportages, de financiële controle (budget, actual spend en forecast) , risicomanagement, document control en change management.

De Projectcontroller is verantwoordelijk voor de inrichting en het juiste gebruik van de projectbeheersing systemen. In het projectteam ben je ‘de ogen en oren’ van de Projectmanager en signaleer en adviseer je de projectmanager gevraagd en ongevraagd.

De Projectcontroller werkt samen met de projectleider om gezamenlijk oplossingen te vinden en de projectleider te ondersteunen. Naast je aantoonbaar inhoudelijke kwaliteiten, doet deze rol een beroep op je sociale vaardigheden en overtuigingskracht.

Je rapporteert, duaal, aan de Manager Finance Competence Center Assets. Daarnaast voor de meer complexe issues ook direct schakelen met de Manager Business Control H&I.

 

Verantwoordelijkheden

  • Je bent verantwoordelijk voor scope en change management
  • Je draagt bij aan kwaliteits- en risico management
  • Zorgdragen voor correct financieel en kostenmanagement
  • Je draagt bij aan planning en correcte verslaglegging

 

Opleiding en persoonlijke skills

  • WO-diploma in een bedrijfseconomische richting
  • Vijf jaar ervaring in een projectomgeving
  • Betrouwbaar; gewend met vertrouwelijke informatie om te gaan en te beheren
  • Communicatief sterk en bent in staat om jouw case met feiten te beargumenteren
  • Je bent in staat kostengegevens door te vertalen om de besluitvorming makkelijker te maken

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marcel Eldering op 0622555850 of marcel.eldering@greenbergnielsen.nl.