Greenberg Nielsen

Group Financial Control

Salary: --

Ben je toe aan de tweede of derde stap in je carrière en zoek je een baan bij een beursgenoteerde internationale, complexe en kapitaalintensieve organisatie? Heb je de afgelopen zes tot acht jaar bij een gerenommeerd accountancykantoor uitgebreide kennis opgedaan op het gebied van accounting en reporting? Wil je een baan met impact en veel verantwoordelijkheid?

 

Het succes van onze klant is de optelsom van een unieke combinatie van mensen, materieel, activiteiten en de drive om constant te innoveren. Het succes kan echter niet gerealiseerd worden zonder betrouwbare financiële informatie. Op corporate niveau komen alle financiën van het hele bedrijf samen. In de rol van Group Financial Controller werk je in het financiële epicentrum van het bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor de externe jaarrekeningen en oplossen van complexe accounting vraagstukken en je zorgt ervoor dat alle jaarrekeningen op tijd, juist en volledig beschikbaar zijn. Je werkt samen met een team van vijf medewerkers dat verantwoordelijk is voor het reviewen van de werkzaamheden en het managen van de voortgang van de planning & control cyclus. Je bent onderdeel van een team dat zorgt voor de relevante management informatie en levert daar een belangrijke bijdrage aan. Binnen de organisatie acteer je op het hoogste niveau en werk je intensief samen met de verschillende divisies en corporate afdelingen, zoals Legal, Tax en het Financial Shared Service Center. Om succesvol de rol van Group Financial Controller uit te kunnen voeren, is het essentieel dat je proactief je netwerk onderhoud en zichtbaar bent in de organisatie.

 

Verantwoordelijkheden

 • (Nederlandse) externe jaarrekeningen;
 • de ondersteunende tooling (SAP Disclosure Management applicatie);
 • het opstellen en interpreteren van rapportages en managementinformatie;
 • de kwartaal- en (half)jaarafsluiting;
 • het schakelen met de divisies en corporate afdelingen.

 

Opleiding en persoonlijke skills

Je bent een stevige persoonlijkheid en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Een gezonde dosis pragmatisme en pro-activiteit is jou niet vreemd. Op basis van jouw kennis en enthousiasme weet je anderen te coachen en te motiveren. Je bent resultaatgericht en een netwerker pur sang.

 • Afgeronde BSc of MSc opleiding in de richting Accountancy, Bedrijfseconomie of vergelijkbaar aangevuld met een RA studie;
 • 6-8 jaar relevante werkervaring opgedaan bij een gerenommeerd accountancykantoor;
 • Ervaring met het aansturen van teams of je hebt leidinggevende ambities;
 • Ervaring met consolidaties in een corporate omgeving.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Bij voorkeur ervaring met IFRS.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Carolien van Buuren op 0628464194 of carolien.vanbuuren@greenbergnielsen.nl.