MoneYou

MoneYou – Senior Controller

Salary: marktconform

Als Senior Controller bij MoneYou werk je binnen een dynamische en snel groeiende internationale organisatie die volop in beweging is. MoneYou is een zelfstandige internationale dochter van de ABN Amro Bank en opereert zelfstandig met een klein Finance team. De Senior Controller rapporteert direct aan de CFO en is een belangrijke sparringpartner voor de Directie en verschillende interne en externe afdelingen.

Als Senior Controller help jij Moneyou met scherpe analyses, challenges en duidelijke adviezen om haar ambitieuze en internationale doelen te realiseren. Je bent verantwoordelijk voor het hele spectrum aan Finance werkzaamheden (van accounting tot strategische meerjaren analyses). Jij zorgt voor het registreren, rapporteren en analyseren van alle financiële gegevens, zowel voor Moneyou Nederland, Duitsland, België als Oostenrijk. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de juiste inrichting van het financiële proces zodat onder andere de directie, hier op kan sturen.

Vanuit deze positie houdt jij je bezig met de hele P&L en balans, verbetertrajecten, forecasten, meerjarenprojecties en business cases. Je analyseert de performance van de verschillende onderdelen en producten en verzorgt de challenge over de (verwachte) performance. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de management control cyclus van ABN AMRO.

De ideale kandidaat heeft een afgeronde WO opleiding in een economische/financiële richting, aangevuld met minimaal 6 tot 10 jaar relevante werkervaring en de juiste drive en ambitie om mee te bouwen aan de verdere groei van MoneYou.

 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Adviseren en challengen van de business ten aanzien van de performance en uit te voeren business plannen;
 • Verantwoordelijk voor het forecasting en reporting proces en de communicatie hierover naar de betreffende stakeholders;
 • Signaleren van trends / afwijkingen binnen de forecast en adviseren over mogelijke oplossingen;
 • Opstellen en controleren van (maandelijkse) rapportages voor Directie, Aandeelhouders en andere stakeholders binnen de bank;
 • Onderbouwen en opstellen van diverse Business Cases;
 • Verder ontwikkelen en aanpassen van de managementrapportages;
 • Medeverantwoordelijk voor de maand- en jaarafsluiting;
 • Verschillende ad-hoc taken, doorlopend bijdragen aan procesverbeteringen en het initiëren van projecten.

 

Opleiding en persoonlijke skills

 • Een afgeronde WO opleiding in economische, financiële of bedrijfskundige richting;
 • 6 tot 10 jaar relevante werkervaring;
 • Flexibel, business minded, met een professioneel kritische werkhouding;
 • Proactieve teamplayer met sterke communicatieve- en sociale vaardigheden;
 • Gedegen ervaring met Accounting en Controlling;
 • Probleemoplossend vermogen en het kunnen doorzien van complexe analyses.

MoneYou

Moneyou is de pionier in ‘geen gedoe’-bankieren en biedt een eenvoudig en innovatief platform waarin consumenten zelf hun financiën beheren, 24/7 en 100% online via web of app. Of het nu gaat om een spaar- of betaalrekening, lening of hypotheek, Moneyou maakt het makkelijk. Transparante procedures, 100% online, begrijpelijke taal… geen gedoe!

Moneyou is een zelfstandige dochteronderneming van ABN AMRO, heeft haar kantoor in Amsterdam en is actief in Nederland, Duitsland, België en Oostenrijk. Met ruim 500.000 actieve klanten en 19 miljard in assets bewijst Moneyou dat er een sterke behoefte is aan een transparant en eenvoudig online banking platform. Moneyou Finance is een klein team dat bestaat uit enthousiaste en ambitieuze medewerkers die een breed scala aan financiële onderwerpen beheersen. We zijn praktisch ingesteld, resultaatgericht en durven onze verantwoordelijkheid te nemen.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anne Lenters op 0614587633 of anne.lenters@greenbergnielsen.nl