De Persgroep

De Persgroep – Business Controller

Salary: € 75.000 - € 85.000,- + winstdeling (o.b.v. 36 uur per week)

 

Als Business Controller bij De Persgroep (Online Services) werk je bij een jong en ambitieus bedrijf met een ongedwongen sfeer. Online Services is sterk aan het groeien en zal de komende jaren een steeds prominentere plek innemen in het landschap van de Persgroep. De Business Controller speelt hierin een voortrekkersrol en zal met een ondernemende mindset een blijvende groei realiseren. Door de zelfstandigheid en de exposure van de rol, kan de Business Controller een eigen invulling geven aan de taken en de leiding pakken bij verschillende financiële vraagstukken/business cases. Je bent lid van de management teams van de 3 clusters binnen de afdeling en je staat in voor de kwaliteit van de rapportering, treedt op als financiële sparring partner voor de directeuren van de verschillende clusters en draagt bij tot het strategisch plan.

Door jouw positie ben je verantwoordelijk voor een zeer breed takenpakket, en schakel je met alle lagen van het bedrijf. De Business Controller rapporteert direct aan de CFO van de Business Unit en wordt er verwacht dat je pro-actief business cases en analyses op pakt. Binnen de Persgroep wordt verwacht dat je doorgroeit en jezelf verder ontwikkelt. Je helpt mee om nog verdere groei en professionalisering te verwezenlijken.

De ideale kandidaat heeft een WO opleiding en 7+ jaar relevante ervaring. Control ervaring is een sterke pre, echter is een stap direct uit een groot accountantskantoor ook mogelijk. Je bent ondernemend, pro-actief en niet bang om de mouwen op te stropen. Het belangrijkste is dat je de juiste drive en enthousiasme mee neemt om binnen de Persgroep het verschil te maken.

 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Analyseren en rapporteren van de maandelijkse resultaten en KPI’s van de 3 clusters en bespreking met stakeholders (afdelingsverantwoordelijken, en cluster management teams).
 • De business ondersteunen en uitdagen bij het opmaken van het budget, de forecast en business plannen.
 • Ondersteuning van de business van alle beslissingen die genomen dienen te worden bijv.: uitrol van nieuwe activiteiten en nieuwe contracten waar financiële impact voor moet worden gesimuleerd.
 • Fungeren als aanspreekpunt voor alles wat Finance is voor deze 3 clusters . Je werkt nauw samen met de controllers van onze andere activiteiten (o.a. nieuwsmedia, online services in België), de CFO Online Services en Finance manager van de groep (die het shared service back office runt, van de business controller wordt verwacht de risico’s te signaleren, opvolging te doen, en aanspreekpunt te zijn).

 

Opleiding en competenties

 • Beschikt minimaal over een HBO+ werk- en denkniveau in de richting controlling.
 • Hebt 7 à 10 jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring binnen een bedrijf actief in de online omgeving of een Big 4 is een plus.
 • Je hebt uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden. Je kunt omgaan met veel/complexe data en bent capabel om te partneren met C-level en andere managementteamleden.
 • Je bent sterk in stakeholdermanagement en slaagt erin om professionele vertrouwensrelaties uit te bouwen.
 • Je herkent jezelf in volgende persoonlijkheidskenmerken: gestructureerd, pragmatisch, resultaatsgericht, proactief, flexibel en energiek.
 • Hebt de juiste drive en ambitie om binnen De Persgroep het verschil te maken
 • Wacht niet graag af, maar neemt zelf initiatief en werkt autonoom.

 

De Persgroep

De Persgroep Nederland is het grootste mediahuis van Nederland. Zij zijn een toonaangevende uitgever van nationale, regionale en lokale nieuwsmerken: AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool, Tubantia, De Gelderlander, BN DeStem, de Stentor, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, PZC, ruim 120 huis-aan-huiskranten. Gevestigde merken met zorg en aandacht gemaakt. Merken die je kunt vertrouwen. Ook als het gaat om bereikcijfers en views. Met 1200 journalisten die dagelijks werken aan kwaliteitsnieuws. Op papier in krant en magazine, via web en app op tablet, smartphone. In tekst, beeld, geluid en video.

Daarnaast heeft de groep met Qmusic het mooiste radiomerk van Nederland.  De groep heeft de laatste jaren ook fors geïnvesteerd in de uitbouw van een online services divisie : Tweakers, Nationale Vacaturebank, Intermediair, Autotrack en recent nog met de overname van  Independer. Deze divisie waar jij een kernspeler van wordt, zal in Nederland over de 100 mio € omzet realiseren.

Ze zijn dagelijks bezig met het bij elkaar brengen van vraag en aanbod in de verschillende digitale markten. Met als doel hun klanten en gebruikers te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Of het nu gaat om het vinden van een baan, een nieuwe auto, de beste elektronica of de juiste hypotheek of verzekering.

Echte media. Echte mensen. Echte resultaten.

 

Voor meer informatie betreffende deze positie, neem contact op met Marc van Kooten via 06 48 27 13 35 of marc.vankooten@greenbergnielsen.nl