Stedin

Stedin – Financial Controller

Salary: € 75.000 - € 100.000,-

Ben jij een gedreven Finance professional met een drive zich verder te ontwikkelen binnen een financiële afdeling in een organisatie die zich midden in de energietransitie bevindt? Ben jij op zoek naar een afwisselend takenpakket en wil jij de verbindende factor zijn tussen diverse afdelingen  in hartje Rotterdam? Dan is deze rol van Financial Controller bij Stedin je op het lijf geschreven.

 

Wat ga je doen?

Als Financial Controller maak je impact door de huidige Finance afdeling future proof te maken. Jij initieert verbetervoorstellen en creëert hiervoor draagvlak binnen de organisatie. Jij zorgt ervoor dat alle transacties en gebeurtenissen op de juiste en meest efficiënte wijze worden vertaald in balans, P&L en cashflow impact. Met jouw sterke analytische en storytelling skills imponeer jij het MT Finance door samen met Group Control een helder verhaal te vertellen bij de cijfers.

Jij doorziet alle verbanden tussen IFRS rapportages en de regulatorische rapportages op basis van ACM regels die de toekomstige omzet bepalen van Stedin. Jij weet op basis hiervan samen met Economische Regulering de juiste input aan te leveren aan Group Control voor de langetermijnbegroting. Hierbij rapporteer je aan de Manager Financiële Verslaglegging.

De ideale kandidaat heeft affiniteit met de energie sector, is in het bezit van zijn of haar RA en heeft de juiste drive en ambitie om binnen Stedin Groep carrière te maken.

 

Verantwoordelijkheden

 • Jij optimaliseert de financiële processen en het creëert met je enthousiasme draagvlak voor veranderingen;
 • Je werkt nauw samen met de afdeling Economische Regulering om de impact af te stemmen van IFRS wijzigingen voor de regulatorische rapportages die naar de ACM gaan.
 • Je werkt externe verslaggevingsvraagstukken uit op het gebied van IFRS en NL GAAP en zorgt voor kennisoverdracht in de business. Voor IFRS position papers draai jij je hand niet om.
 • Jij hebt een key rol bij het maken van geconsolideerde jaarbericht van Stedin Groep alsmede van haar dochtermaatschappijen en zorgt voor een prettige samenwerking met de externe accountant.
 • Jij zorgt samen met je collega’s ervoor dat het dat het Financial Internal Control Framework robuust is en alle key jaarrekeningrisico’s afdekt.

 

Opleiding en persoonlijke skills

 • Je bent een stevige professional met een afgeronde RA opleiding;
 • 5-10 jaar ervaring bij één van de ‘Big Four’ accountantskantoren;
 • Analytisch sterk, accuraat en stelt hoge eisen aan de kwaliteit van jezelf en omgeving;
 • Zoekt de verbinding met collega’s van andere afdelingen;
 • Continue verbetermentaliteit en houdt daarbij het grotere geheel in het oog;
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Sterke drive en ambitie om jezelf verder te ontwikkelen.

 

Waar ga je werken?

Samen met ruim 3600 collega’s van Stedin maak je werk van een leefwereld vol nieuwe energie. Met elkaar zorgen zij voor een energiesysteem dat betrouwbaar en betaalbaar is én blijft. Ze zijn bevlogen, verbindend en vooruitstrevend.

 

Ben jij geïnteresseerd in deze vacature of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met Marcel Eldering op +31 (0) 6 22 55 58 50 of marcel.eldering@greenbergnielsen.nl.