Stedin

Stedin – Financial Reporting & Control professional

Salary: € 75.000 - € 100.000,-

Ben jij een gedreven Finance professional met een drive om complexe vakinhoudelijke projecten op te pakken? Wij komen graag in contact met een specialist die graag opereert als spin in het web in de driehoek IFRS, accounting en regulering.

Voor de afdeling Financial Control is Stedin op zoek naar een ervaren Registeraccount met gedegen IFRS kennis en een continue verbetermentaliteit op het gebied van financiële processen. Je rapporteert aan het hoofd IFRS en Proces Verbetering. Je werkt nauw samen met andere teams binnen de Finance functie, zoals Economische Regulering, Tax, Business en Group Controls.

Je hebt steeds verschillende snelle leercurves doorgemaakt en je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken door grondige analyse. Je hebt lef, een hoog energie niveau, een positieve instelling, executiekracht en bent standvastig. Zodat je de beoogde doelstellingen realiseert in een steeds sneller veranderende organisatie.

 

Verantwoordelijkheden

 • alle (complexe) externe verslaggevingsvraagstukken op het gebied van IFRS en NL GAAP en heldere communicatie kan met collega’s binnen en buiten Finance hierover;
 • een goede samenwerking met de externe accountant en het pro-actief afstemmen van position papers;
 • het ervoor zorgen dan zowel het geconsolideerde jaarbericht voor Stedin Groep als de individuele statutaire jaarrekeningen voldoen aan alle wettelijke eisen;
 • het continu verbeteren en versimpelen van de financiële processen die relevant zijn voor integriteit van de jaarrekening van Stedin Groep en het creëren van draagvlak voor veranderingen;
 • het ontwerpen van en zorgdragen voor de goede werking van alle Financial Closing en Reporting Controls binnen het Stedin Internal Control Framework;
 • samenwerking met de afdeling Economische Regulering inzake rapportages aan de Autoriteit Consument en Markt en het samen beoordelen van de impact van IFRS wijzigingen voor de regulatorische rapportages.

 

Opleiding en persoonlijke skills

 • Je bent een stevige finance professional met minimaal een afgeronde academische opleiding aangevuld met een afgeronde RA opleiding. Je hebt minimaal 8 jaar ervaring, waarvan 5 jaar relevante werkervaring met IFRS vraagstukken opgedaan. Bij voorkeur bij één van de ‘Big Four’ accountantskantoren met focus op multinationals en beursfondsen; Ben je RA in business bij een multinational en/of beursfonds? Dan ben je ook meer dan welkom.
 • Je bent analytisch sterk en je werkt accuraat waarbij je hoge eisen stelt aan de kwaliteit.
 • De kernwaarden van de afdeling Financial Control (Betrouwbaar, Betrokken, Creativiteit, Lef en Plezier) zijn jou op het lijf geschreven.
 • Je hebt een continue verbetermentaliteit en houdt daarbij het grotere geheel in het oog.
 • Je bent een gedreven communicator die met passie voor het vak verschillende partijen met elkaar verbindt.
 • Je hebt uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal in woord en geschrift.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marcel Eldering op 0622555850 of

marcel.eldering@greenbergnielsen.nl.