Ymere

Ymere – Financial Reporting Analist

Salary: € 50.000 - € 60.000,-

Salaris: €50.000 – €60.000

Als Financial Reporting Analist binnen Ymere kom je te werken binnen een organisatie die vol in beweging is. Hierdoor zal er steeds meer aandacht komen te liggen op het maken van analyses en toelichtingen op de rapportages, waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse data-analyse tools zoals Power BI. Als onderdeel van het Reporting team heb jij dan ook een sleutelpositie in het mee denken over diverse verbeteringsprocessen voor rapportage doeleinden, waarbij het Agile werken en de Scrummethode wordt gestimuleerd.

Als Financieel Reporting Analist stel jij het management in staat, om door middel van diverse rapportages, tijdig bij te sturen. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het analyseren en rapporteren van de financiële en niet financiële resultaten. Het is dan ook belangrijk om een proactieve betrokkenheid te tonen naar diverse stakeholders.

Binnen Ymere word je gemotiveerd om te blijven leren, daarom zijn er verschillende mogelijkheden tot groei en ontwikkeling. Je krijgt jaarlijks een opleidingsbudget dat je kunt gebruiken voor je loopbaanontwikkeling en voor de trainingen en opleidingen die via de Ymere Academy worden aangeboden.

De ideale kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding in een financiële richting, is communicatief vaardig, affiniteit met analysetools en heeft de juiste drive en mentaliteit om binnen Ymere het verschil te maken.

 

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Opstellen en analyseren van de periodieke interne en externe rapportages
 • Analyseren en rapporteren van (tussentijdse) financieel een niet financiële resultaten;
 • Doorontwikkeling van bestaande rapportages;
 • Ophalen van de business informatiebehoefte en deze vertalen naar gebruiksvriendelijke rapportages;
 • Deelname aan diverse verbeterprojecten.

Opleiding en persoonlijke skills:

 • Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding in een financiële richting;
 • Enkele jaren ervaring;
 • Affiniteit met Business Intelligence en data analyse;
 • Communicatief vaardig;
 • Een gezonde dosis energie en ambitie;
 • Ervaring met analysetools is een pre.

Over Ymere

Woningcorporatie Ymere is werkzaam in de Metropoolregio Amsterdam (Amsterdam, Almere, Haarlem, Haarlemmermeer en Weesp). Ze hebben ruim 900 medewerkers die werken aan goede en betaalbare huisvesting. Ymere heeft ruim 70.000 sociale huurwoningen in deze regio voor mensen met een bescheiden inkomen. Het streven is een solidaire en dynamische Metropoolregio Amsterdam. Daarom biedt Ymere betaalbare woningen aan, waar een diversiteit aan (toekomstige) huurders, tevreden wonen en graag willen samen leven.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laurie Vaneker, telefoonnummer 06 – 241 328 78.